miercuri, 17 martie 2010

OperA, PRIMA MEA IUBIRE!!!!!!!

Azi am avut repetitie si dimineatza si seara si sunt epuizata, dar fericita, pentru ca mai sunt cateva zile...adica trei, si va fi premiera de OLANDEZUL ZBURATOR,si nu imi vine sa cred ce geniu a fost WAGNER, si cat de profund,cat de adevarate sunt povestile lui din libretele pe care si le-a scris chiar el insusi, cat de grele si solicitante sunt partiturile lui,pentru absolut foecare instrument, voce sau cor in parte!
E o piatra de incercare pentru orice Opera din lume ,si totodata o mare responsabilitate pentru cei ce dau ok.ul.Cine se baga in povestea asta trebue sa aibe cu cine sa pornesca la drum.
Artisti, dirijori si tot tehnicul pregatit.E greu sa faci OPERA.Si Wagner e si mai greu..Vorbeam cu colegii.CE A SCRIS ASTA E O NEBUNIE... PE CAT E DE FRUMOS, PE ATAT E DE GREU.
Si iata ca mi-am gasit raspuns la multe intrebari.... e greu,e frumos, e durabil, e o filozofie de viatza,e o lectie de iubire, e fascinant, e cutramurator.Si punerea in scena a DNEI BEATRICE RANCEA e inedita.Desi eu nu am fost acum 10 ani la premiera, cand m-am vaZut pe scena sau cand am privit la repetitii din sala de spectcol, mi-am dat seama ca e impecabil.Va recomand acest spectacol si imi asum.E greu si pentru nOi dar si pentru voi.DAR plecati acasa cu tema de gandire...marile iubiri, marile credintze, marile determinari au cerut timp si sacrificiu.Sunt sigura ca va veti incarca pentru o luna intreaga.
Ce sa fac... iubesc opera.
Ma intreba cineva care e diferentza dintre sot si amant, intr-o emisiune....Si am raspuns zambind..OPERA E SOTUL SI JAZZUL AMANTUL...pentru mine.
Mi-am asumat raspunsul...LE IUBESC PE AMANDOUA.
Va sugerez sa veniti sa savurati aceasta poveste de dragote, a olandezului zburator si a Sentei lui, si va asigur ca viatza va va parea altfel!

2 comentarii:

  1. Esti fenomenala cand vorbesti despre lucrurile care-ti plac, cand povestesti. Trebuie sa vin sa-l vad ca m-ai facut atat de curios incat n-am sa mai dorm bine noaptea. Iar in poze...ce sa mai, esti superba, cu toate ca te prefer tot live!!:)) te imbratisez;)

    RăspundețiȘtergere
  2. DANIEL, IUBIREA MEA, AI ZIS CA TRECI AZI SA DEPANAM ULTIMELE STIRI, SI IAR NU S-A INTAMPLAT AA...STII CA SI EU TE IUBESC MULT SI TE ADOR SI AM ATAT D E MULT E LUCRURI FRUMOASE DE INVATZAT DE LA TINE SI CU TINE.... ASTEPT SA MERGEM LA VATRA DORNEI....CU TOATA GASCA

    RăspundețiȘtergere