luni, 15 februarie 2010

DOAR amatorii se scuza in spatele emotiilor

Stiu ca suntem intr-o societate in care barabtii nu suporta femeile intelgente si cu spirit de initiativa... femeile informate si cu raspunsurile la ele...Pentru acesti domni distinsi am sa scriu cateva cuvinte...
Voi astia care credeti ca a fii artist e o alegere peste noapte, va inselati grav.
A fii artist inseamna sa respiri ca atare, sa arzi ca atare, sa acumulezi precum o sugativa tot ceea ce inseamna forma de exprimare , o exprimare care iti scoate lacrimile din ochii, sau iti da febra musculara diafragmei de atata ras, o exprimare care vine spre tine si te patrunde ca un glonte, fara sa te lase sa mori, dar te ametzeste ca un drog ,si o mai vrei , o mai cauti, o mai tanjesti.
A fii artist inseamna a-ti deshide sufletul si mintea, a accepta si ceea ce nu crezi ca ai putea oferi in viatza reala, a invatza din tot si toate, a analiza , a a acumula, pana simti ca te spargi, desi nu te-ai ingrashat deloc...a gandi, a te pune in locul altuia pentru a-l intelege...si a darui.
Cine se ascunde in spatele emotiilor are de lucru...pentru ca
emotiile sunt doar unelte de care noi trebuie sa ne folosim, sa ne adunam, sa ne putem ageriza sa exprimam actul artistic...
Cine se lasa blokat de emotii sa stea acasa....sa mai invete, sa isi faca temele si apoi sa iasa pe scena...
Eu am aruncat multi elevi direct in foc...si nu am gresit..
nu i-am lasat coplesiti de emotii,chit ca am tipat la ei...duritatea mea vad ca e buna la ceva...si nici unul nu m-a dezamagit.
Nu ai ce sa cauti pe scena daca te lasi coplesit de emotii.Asta
inseamna ca nu esti bine pregatit, inseamna ca nu ai temele facute..inseamna ca nu ai invatzat ca arta incepe doar acolo unde se termina tehnica..si de fredonat o faci doar in baie...nu langa mine pe scena, si nu sub numele meu.
Azi vorbeam la telefon cu una dintre elevele mele preferate, care are o voce imensa si un bun simt muzical , un bun gust in alegerea repertoriului , si pe care o apreciez enorm.Cred in ea si in potentialul ei...si m-am ratzoit deodata zdravan la ea...de VASILE, maseorul meu s-a speriat si a zis cu juma de glas:"Doamne, ce dura esti!"
Da..stiu..uneori e bine sa fiu si dura.Langa mine stai doar daca esti invingator .Si trebuie sa stii ca , atata timp cat Eu garantez pentru tine, mergi cu capul sus si dai tot ce ai mai bun...
Asa ca...tii pasul cu mine, ajungi sa mutzi muntii.Nu esti pregatit... te arunc din avion.
Cu convingerea ca toti cei din preajma mea au inteles bine si clar ce am de zis...va pup si va imbratisez...pe toti cei din lumea buna.
PS.VALABIL SI PT BARBATII DIN VIATZA MEA....

6 comentarii:

  1. Ma regasesc. Duritatea este greu inteleasa. Multi cred ca, sub o voce impunatoare se ascunde si un suflet meschin. Cred in lacrimile ce au o eticheta. Ma doare vocea ce ma cearta dar stiu ca de acolo de unde vine strigatul ei, e multa dragoste, caldura si mandrie. Eu am inteles...frumoase cuvinte!

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu cred ca avem cu totii de invatat de la Ozana Barabancea. Eu nu stiu daca puteam sa scap de multe emotii si sa pot sa urc pe scena sa cant daca nu era OZana si, sincer, Doamne, cat mai am de invatat de la profesoara mea draga. E un model pentru mine!
    O iubesc pe Ozana!
    Manu-ka

    RăspundețiȘtergere
  3. Draga Ozana , esti o femeie plina de farmec ... ai ceva aparte, ce nu au toate femeile... sunt multe femei care se cred buricul pamantului .... si de fapt sunt vai mama lor, poate invata si ele ceva de la tine, ca au multe de invatat succes maxim . puuuup elly

    RăspundețiȘtergere
  4. Ozana esti fenomenala,ia uite cata lume te iubeste,si eu te iubesc mult..chiar esti un model pentru noi pentru toti,nu se poate ca cine te cunoaste cu adevarat sa nu se indragosteasca de tine, pt ca tu .te-ai nascut pt ai ajuta pe cei mai slabi decat tine!ne ajuti fff mult!TE IUBIM SI ITI MULTUMIM PT TOT...! te pup eu GACICA MISTO:P

    RăspundețiȘtergere
  5. ADRIANA CONSTANTIN16 februarie 2010 la 23:02

    ESTI O FEMEIE APARENT PUTERNICA,DAR CU UN SUFLET MARE,PLINA DE VIATA SI CU UN CARACTER APARTE IN MULTE PRIVINTE NE ASEMANAM DE ACEEA TE ADMIR FFFFF MULT. ITI DORESC TIE SI FAMILIEI TALE MULTE SANATATE CA E MAI BUNA DECAT TOATE....PUPA-I PE CEI DOI INGERASI DIN PARTEA MEA...SI AI GRIJA DE TINE....MULT SUCCES !!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Va mltumesc mult de apreciere si de faptul ca impartashim aceleasi idei,banuiesc.Imi cer s cuze daca nu raspund la timp..dar am zilele a stea programul incarcat....Aa fii bucuroasa sa va fiu de folos!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere