joi, 10 septembrie 2009

Cata energie poate avea seful meu

De 20 d e ani calc pe scena Operei si cand privesc in spate ma vad foarte smechera ca am rezistat atat de mult.Intr-un ritm de ..uzina... cand nici nu apucam sa savurez bucuria unei oremiere ca incepea alta....Am facut peste 30 de premiere in 20 de ani si privind pozele , nu stiu care din ele mi-a placut mai mult...stiu doar ca colegii mei sunt daruiti.Mai daruiti decat cred ei si asta pentru ca iubesc ceea ce fac, dar si pentru ca sta sefu cu ochii pe ei ca pe sarmale, ca politistul in garda...ceea ce e f bine..Omul asta nu imbatraneste si ne miram toti ca prostii de c e...Pai e foarte simplu de ce.
El se energizeaza d e la noi. Se incarca d e la repetitiile de cor..Am dirijat si eu in facultate si cand am descoperit ce bine si frumos e sa faci asta....imi venea s a ma als de cantat..Adevarul e ca dupa atatia ani langa MAESTRUL OLARU e imposibils a nu inveti si sa nu te conteminezi de secretele lui, legi de baza ale oricarui muzician de bun simt.Azi am repetat MANON LESCOUT.De trei zile asta facem...Puccini e special.toti stim asta, prin intrarile separate ale vocilor, prin contramelodii, prin armoniile noi, in fine dar nu asta vroiam sa subliniez.Prima oara cand am vazut partitura mi-am prins urechile.... ce e asta? imi ziceam, acum ca am vazut soectacolul din sala, am zis , mama ce tareeeeee..E greu sa faci ceea c e fac colegii mei si asta a resupus munca si daruire fie ea si automatizata... dar niciodata rutinata.
Sefu e foarte tare...si de cate ori m-am certat cu el e tot foarte tare...pentru ca viatza lui e scena de opera si mereu ne zicea... voi sunteti norocosi si habar nu aveti ce meserie frumoasa aveti.ASA E MAESTRE...VA IUBESC!
Desii lasitatea mea pornita din orgoliu niciodata nu v-a spus asta pe viu.
Nu stiu ce am azi...nu am dormit bine azi noapte si recunosc ca azi la repetitie m-ati uimit..dupa MANON sa repeti Celan??????? offffffff!!!!!!!!
E ca si cand bei ceai de pelin dupa Champagne MOET.....
maestre, ne stricati toata bucuria unei repetitii cu treceri bruste de la frumos la sinistru..lasati-ne sa ne tihneasca!
Bine, stiu ca ma veti contrazice... asa se cere...of..arta asta...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu