luni, 7 martie 2011

Sunt mama si imi pasa de soarta IRINEI COLUMBEANU

Am refuzat sa mai privesc emisiunile tv, am refuzat sa mai cumpar ziare, dar am aflat cu stupoare ca Monica Columbeanu pierde custodia fetitei sale.
Indiferent de cat de blamata e ea, si cat de mult a gresit, sa ii iei copilul mi se pare o crima.
Dl Columbeanu a cumparat-o cu bani , a "facut-o" o femeie de notorietate nationala,punandu-si viatza la dispozitia mass mediei, chiar daca noi nu vroiam sa stim de ei. A avut el grija sa ne bage pe gat, de pe toate posturile, momente si mai ales intimitati despre viatza lui, de parca interesa pe cineva...ce f ace un batranel cu o pustoaica...scuze dar sunt revoltata.
Sigur ca daca ai prea multi bani, scrupulele nu mai au ce sa caute in inventar...asa ca infiintzam si desfiintzam pe cine vrem noi...pe Ana LESKO, pe nu mai stiu ce alta creeatoare de moda "celebra" si alte trecatoare prin patul magnatului.
Sigur ca Monica era o fata de la Bacau, ushor de cumparat, ca doar se stie,astfel incat i s-a urcat la cap domnia si vedetismul,si a inceput sa isi scoata coltii.
DAR!
E mama! Si a fii mama se invatza doar stand langa copilul tau.Si sunt sigura ca sufera si ca nu mai vrea nici briliante si nici faima, vrea sa fie alaturi de copilul ei.
Sunt convinsa ca sufera ca un caine si imi pare rau.E USHOR SA O BLAMATI, dar eu o apar.PENTRU CA SUNT MAMA SI IMI CRESC COPIII SINGURA SI nu as suporta sa imi ia cineva copiii.
Durerea e mai mare cand mama ta, (bunica Irinei) te tradeaza si vorbeste despre tine presei, ca despre o mama denaturata.
Sunt sigura ca iti iubesti copilul.
Monica, iti simit durerea si as vrea sa te pot ajuta, sa fiu alaturi de tine, sa te incurajez.
Ai facut un act de curaj ca ai vrut sa divortezi daca nu esti fericita , cu tot aurul pus la picioare, probabil gresala a fost ca nu ti-ai anuntzat sotul, astfel orgoliul masculin fiind prea ranit, iar razbunarea era asteptata.
As vrea sa stii ca , desi nu am avut o "pasiune "pentru etalarea voastra mult prea agresiva in media, sunt alaturi de tine si iti doresc din tot sufletul sa iti recastigi copilul.
Meseria de mama se invatza stand langa copilul tau, si tu poti sa infloresti alaturi de copilul tau.Sper ca dl COLUMBEANU sa inteleaga ca mama e una singura si ar fii o gresala imensa sa o indeparteze pe Irina de tine.
Conlcuzia e ca iubirea nu se cumpara.Sper sa fi invatzat si tu cu ocazia asta, iar pe viitor iti doresc sa iubesti si sa fii iubita si sa ai parte de armonie in suflet.

9 comentarii:

  1. Ana Mihaela Filip7 martie 2011 la 13:00

    Adevar, sinceritate si mai ales suflet! Tot respectul pentru aceste randuri! Se vede treaba ca talentul are cel mai profund suflet!

    RăspundețiȘtergere
  2. asa e:)e mama ..si mama sa o lasam sa fie..

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte adevarat! Putea sa revendice orice, dar dreptul de a fi
    Mama, nu ti-l poate lya nimeni!

    RăspundețiȘtergere
  4. In acest moment in Romania statisticile stau in acest fel:
    16756 copii sunt mentionati in acte juridice ce fac obiectul unui divort
    12878 copii sunt cu dizabilitati dintre care mai bine de 50% din ei sunt crescuti de un singur parinte

    Nu cred ca un singur caz face ca drama copilului aflat in mijlocul unui divort ne determina sa incepem sa simpatizam cu una dintre parti.
    Expunere media in exces, dar mai ales atunci cand nu ai mai nimic de aratat, este universal valabila pentru oricine fie ca se cheama Columbeanu sau Barabancea.
    Insa sa ne dorim sa devenim punct de reper in momentul in care se produce un "eveniment", numai pentru faptul ca ne dorim sa fim "formatori de opinie", este o greseala care trebuie sa ti-o asumi.
    Ozana, ai voce (mai buna sau mai slaba) insa cred ca sunt altii deasupra ta care au mult mai multe atuuri in a comunica despre voce si/sau personalitatea altora.

    O zi buna

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu cred ca este un termen de comparatie intre mama Ozana si mama Monica...de fapt intre o Mama si o purtatoare de sarcina. Purtatoarea de sarcina si-a primit demult plata pentru serviciul prestat. Mai mult ca sigur ca daca s-ar stabili o pensie alimentara de 500 euro (care de fapt in Romania este groaznic de mare), nici prin gand nu i-ar trece Monicai sa pastreze micuta. De secole femeile s-au luptat pentru egalitate cu barbatii. Acum au aceleasi drepturi. Urmeaza oare o noua etapa? Mai multe drepturi? Corect este sa o creasca cine dovedeste ca poate sa fie parinte.

    RăspundețiȘtergere
  6. Dreptul de a fi mama ti se poate lua in momentul in care se constata ca nu il meriti. Insa, mi se pare extraordinar de crud sa ti se ia dreptul de a-ti vedea copilul/copiii. Pentru ca am inteles ca Irinel i-a interzis sa-si mai vada fetita. Ca sa vezi, s-a facut si el tata!
    Catalin, dupa ce-am citit ce-ai scris, mi-am dat seama ca nici tu nu esti in masura sa dai sfaturi Ozanei. A fi formator de opinie nu este o greseala PE CARE trebuie sa ti-o asumi, ci pur si simplu avem dreptul de a ne exprima opinia, doar traim intr-o " free country", nu-i asa? Asa cum si tu il ai, atata timp cat nu depasesti masura.:)

    RăspundețiȘtergere
  7. Catalin, dreptul la opinie e liber, s-a terminat cu "domnia", tu-ti permiti sa judeci pe altii, dupa criterii "egoiste", "arogante" sau de pe pozitia "invidiosului", mai intai sa-ti faci o autoanaliza a interiorului tau si apoi... arunca cu piatra... Orice femeie mama, are dreptul sa fie mama... Sa nu uitam ca sunt femei mult mai prejos decat Monica si totusi au dreptul de a se numi mame si a fi mame, in situatia cazului fam Columbeanu primeaza "ochiul dracului", care se numeste RON sau EURO. Prin simplitatea ei, mama Monicai a vrut sa scoata in evidenta ca acel medicament o determina sa fie agresiva, dar acest columbeanu, zis si fiul lui Alcatel, a manevrat discutia in sensul dorit de el. Sa nu uitam si faptul ca el a montat camera video, atunci cine incalca legea? Legea confidentialitatii, privacy, nu este pt toti muritorii mici si mari, bogati si saraci, prosti si inteligenti etc.? Este o razbunare ieftina si miseleasca, nu-l duce mintea sa gandeasca ca fiica lui, candva, il va judeca. Intrebarea e: cat de seriosi sunt asistentii sociali si toti cei implicati in aceasta ”hotie”?
    Ar fi multe de discutat...
    S-auzim numai de bine,
    Saphi

    RăspundețiȘtergere
  8. "Sunt femei mai prejos ca Monica care totusi au dreptul de a se numi sau a fi mame"... Da, legal sunt mame, dar mai tarziu cand copii sunt mari, unii ajung sa aibe capacitatea de a face diferenta intre o mama cu responsabiitate fata de copilul ei, si una care nici ca o intereseaza... Imi pare rau sa anunt asta, dar sunt cazuri in care mama nu se face simtita in viata copilului, cand ar avea pe deplin posibilitatea,eu fac parte dintr-o astfel de poveste in care mama nu-si exercita nici pe un sfert calitatea de mama dar totusi are pretentia sa fie numita mama. Ei pentru mine esti mama daca contribui la cresterea copilului, si nu ma refer doar material, ca ii oferi un loc de dormit si o masa calda pe care poate nici aia nu o primeste copilul de la tine, ci daca te implici in viata copilului tau de zi cu zi, nu faci doar parte din ea ca o oarecare prietena sau gazda. Implicatul la randul lui presupune multe chestii, cum ar fi sa-i fi alaturi, sa te interesezi de educatia lui, sa te zbati ca el sa aibe parte de tot ce are nevoie. Chiar si daca o duci greu si poate nu ai o situatie prea buna, copilul acela trebuie sa vada ca tu ca mama faci tot posibilul ca el sa primeasca ce are nevoie si sa te simta alaturi. Deci, ca sa nu o mai lungesc, pentru mine Monica face un mare lucru ca incearca, indiferent de circumstante sa o aibe pe Irina langa ea, si cred ca stie bine ce face, e constienta ca Irina are nevoie de ea (in primul rand) mai mult ca de orice acuma. Desi nu prea sunt in tema cu cazul Columbenilor, ca nu sunt interesata neaparat de lumea mondena, stiu de ei doar cat am mai prins la tv o stire, alta, si chiar azi am vazut un reportaj cu ei. Si ceea ce apreciez la o mama, e faptul de a nu renunta la copilul ei, si ca stie sa fie in adevaratu sens al cuvantului o "mama". Poate gresesc, dar asta e parerea mea la 20 de ani ( care se implinesc peste 3 luni) dupa o tragica experienta referitor la cuvantul "mama". Monica e o femeie care stie sa-si asume acest cuvant, inca nu stiu daca pe deplin, dar in ceea ce priveste custodia Irinei, este responsabila pentru ace copil. Si da, durerea unui copil dupa astfel de faze e cam "netratabila"... eu ma chinui de 12 ani ( de cand incepusem sa realizez) sa uit de divortul parintilor si de indiferenta lor. Nu cred ca e un fapt care se sterge, si marcheaza orice copil pus in aceasta situatie, a divortului, ceea ce o va marca si pe Irina si oricare care se alfa in situatia aceasta. Dar probabil le e mai usor celor care au parinti divortati, dar pentru care acei parinti isi fac "datoria" de parinti pana cand trebuie si se poate, si tot respectul pentru acestia! Mimi

    RăspundețiȘtergere