duminică, 27 iunie 2010

joi, 24 iunie 2010

MUZICIENI !!!!!!!!!!!


LUCRATI CU STARI SI CU EMOTII...NU DOAR CU NOTE!
Asa spunea dl dirijor TIBERIU SOARE intruna din repetitiile de la TURANDOT..si mare dreptate avea.... Maestre , jos palaria.Repetitiile de ieri si de azi au fost de vis... eu rar plang..chiar nu am plans niciodata pe scena la un zitz..(repetitie muzicala, cor si solisti si orcestra)
Si ieri si azi si saptamana trecuta am plans la TURANDOT... e o mare scoala de muzica, de arta, de viatza... de iubire, si sunt fericita zilnic pentru ca am meseria asta frumoasa!
Va pup , desi plec maine la Sinaia, ca am un eveniment acolo cu Silviu Biris si Magda Catone, o sa imi fie dor de tot ceea ce am trait in ultimele trei zile... VA IUBESC SI PE CEI DE DEPARTE....

CAND SENTIMENTELE SUNT PUTERNICE SI CRESC MEREU, APROPIE SI MUNTII SI VAILE SI VANTUL ADIE FERICIREA IN SUFLET.

HAI SA TE AJUT SA INTELEGI

Mi-e dor de tine pentru ca esti mai puternic ca mine si m-ai cucerit cu personalitatea si cu insistentza ta....Nu ca ar fii trebuit sa insisti prea mult, dar a fost coup de foudre SI NU REGRET NICI UN MINUT.
Pe cat esti de hotarat si patimas pe atat esti de sensibil si cald...si fa bine sa nu te schimbi niciodata. Esti genul de barbat pe care nu ai cum sa il uiti...
Si ce ma bucur ca a iesit cum ai vrut tu...Cum ai vrut tu de fapt, vroiam si eu.Sunt mandra ca am lasat garda jos.A meritat fiecare minut.ITI DEDIC TOATE ZAMBETELE DIN VIITOARELE 12 LUNI!!!!!!!

una dintre pozele mele preferate, inaintea concertului cu Clasic band 2000

miercuri, 23 iunie 2010



javascript:void(0)
A fost una dintre cele mai frumoase experientze din acest an, datorita scumpei si talentatei mele profesoare, CAMELIA CLAVAC, O FEMEIE DE O GENEROZITATE si de o modestie cum rar intalnesti .Am avut ocazia sa cunosc muzicieni minunati si oameni de calitate si sunt fericita, m-am incarcat pentru inca doua luni si pentru asta ii multumesc.Dna GALINA NEMTZANU, pianista cu care am colaborat m-a uns pe suflet si mi-am dat seama ca daruirea si constiinciozitatea in meseria noastra, sunt determinante...daca nu era dansa,nu puteam s a tin concertul.Ii multumesc din tot sufletul.Si dlui Iosub, DIRIJORUL CONCERTULUI ii multumesc, ca si-a instruit oamenii sa cante piesele mele in stil...aici vezi maestria unui dirijor...maestre,jos palaria!
Am stat la hotelul CASTEL...normal, un sange albastru ca mine trebuia doar in palate sau castele s a isi odihneasca trup'shorul firav:)Gratie dlui Cristi Stoica.M-am simtit ca o regina...si zi si noapte!
Aurelian TEMISHAN a fost atat de simpatic si am ras cu el de simteam ca nu mai rezistam, nici eu , nici doamna profesoara, ne tineam cu mainile de toate gurile si burtile ca nu mai puteam ...radeam intruna...ziceai ca suntem bagati in priza....setati sa radeam...Inainte d e plecare am vizitat firma SanoVita, SI PRIN AMABILITATEA DLUI Soare Cornel, am primit instructiuni si sfaturi privind viatza si alimentatia sanatoasa.A fost o lectie de neuitat.Ma bucur pentru cartile primite d e la ei, pe care le voi savura in concediu.
Totul a fos t minunat.... mi-e dor...MAI VREAU....VALCEA...HERE I COME!

vineri, 18 iunie 2010

Corul operei nationale a ajutat si sustinut studentele d ela master, dirijat coral

Am avut o imensa satisfactie ieri cand tot corul Operei am fost alaturi de cele 4 studente la master, care au veniti si au dirijat pagini din opere, de Mascanni, Verdi(Traviata, Cavaleria Rusticana ,TRUBADURUL).Ceea ce m-a impresionat a fost daruirea maestrului OLARU. seful meu direct, dirijorul corului OPEREI , DE PESTE 50 D E ANI, care a avut o bucurie imensa in a le explica fetelor cum s a dirijeze si le-a justificat fiecare miscare descompusa, fiecare auftakt, fiecare fraza, obligandu-le sa isi formeze o viziune proprie asupra mersului muzical, si totodata sa si-l respecte.Mi am dat s eama, pentru a nu stiu cata oara, ca maestrul OLARU , daruit si bun profesionist, le-a insuflat multa incredere fetelor si mai ales le-a ajutat sa se autoimpuna in fatza unui cor ca noi.
Da, i-am coplesit pe cei din comisie, printre care profesorul DAN DEDIU, cunoscut compozitor, iar acum initiatorul proiectului DE LA UCENICIE L A MAESTRIE IN ARTA DIRIJORALA, proiect finantzat de U.E.cEEA CE M-A BUCURAT a fost faptul ca pentru prima oara am fost uniti si toti am vrut , din tot sufletul sa ajutam aceste patru fete..Nu a lipsit nici un corist, si toti am fost la fel de emotionate ca ele, si le-am sorbit din ochi fiecare gest.Le-am aplaudat, le-am incurajat si am tresarit de bucurie si in ropote de aplauze dupa fiecare final de piesa...fie el in piano sau forte...
Am cantat cum am putut noi mai bine si mai expresiv, sa fie ele fericite si multumite..Si am aflat ca erau bucuroase ca d oar cu o zi inainte reusisera s a ne dirijeze, noifiind pana acum primul si ultimul cor cu c are au colaborat pana la examen...
Pe scurt.... sunt fericita ca sunt in Opera NATIONALA si am incarc zilnic cu atata frumusete , atata muzcia buna, atata spirit...Mai ales acum , in ultimele zile, cand repetam TURANDOT, sub bagheta dlui TIBERIU SOARE, descopar cat d e profunda e muzica lui Puccinni SI CAT DE MULTE POATE SPUNE PRIN EA.
MAESTRUL Tiberiu Soare ne explica de la scena la scena , ne justifica cerintele sale vis a vis de executia si stilistica Operei Turandot...si simteam ca am in fatza mea un spirit profund, care arde pe rugul artei dirijorale, care se bucura de fiecare nota cantata bine, si care se incarca si ne incarca deopotriva.
Mi-e jena sa ii spun in fatza cat de mult il apreciez si ca repetitiile cu domnia sa sunt o revelatie pentru orice muzician, sunt coplesita de energia, puterea, rabdarea, bucuria, stiintza si generozitatea domniei sale.
Maestre TIBERIU SOARE, va multumesc ptr aceste repetitii minunate si va marturisesc ca nu as avea niciodata curaj sa va spun lucrurile acestea in fatza, pentru ca ma coplesiti cu profesionalismul dvs.
Va urez multe repetitii si spectacole asa d e frumoase si multi oameni receptivi care sa se bucure de maestria dvs , cum o fac eu!

luni, 14 iunie 2010

alte tampenii despre mine

in ziarul libertatea.... mai bine s-ar numi sechestratta...nu libertatea...Azi am aflat c a eu eram pe care sa il violez pe cornel pasat in culisele spectacolului d ela sala palatului.... Deci, oameni buni, sunteti idioti si nu aveti nici o shansa s a va reveniti. Sunteti dornici sa se vanda ziarul si scrieti toate minciunile posibile si imposibile...E u am plecat dupa 10 minute dup a inceperea spectacolului...pentru c a EU INSAMI AVEAM SPECTACOL l a opera unde lucrez cu carte de munca.... de 23 de ani...fraierilor...si nu lasam eu munca mea ptr spectacolul lui CORNEL asta......cu care nu am scos o vorba in viatza mea........ Pai cum ar fii fost aia sa il mai si violez? SI inca ceva...daca tot insistati , va spun eu...fara sa mai intrebati voi.Nu e genul meu!!!!!!!!!
Mie imi place barbatul cu simtul umorului dar modesti...in banca lor...
IMI PLAC ARTISTII!!!!!!!
Nu streaperii. IAR VOI ASTIA CARE ATI SCRIS SUNTETI VAI DE MAMA VOASTRA.

duminică, 13 iunie 2010

TURANDOT....MI-A SMULS LACRIMI LA PRIMA REPETITIE

Oare ajunge doar sa va invit la concertele de la Opera Nationala Bucuresti? Nu. Trebuie sa recunosc si eu, ca sunt om, si ca in douazeci si trei de ani de opera, cand am facut peste o suta de zitzuri, dar azi am plans.Da.
Azi am plans cu lacrimi si mi s-a sugrumat vocea in gat, la repetitia de zitz a operei TURANDOT de Giaccommo PUCCINNI.
Am zis de fiecare data ca il dau pe Verdi pe WAGNER, dar azi am recunoscut ca TURANDOT e cea mai frumaosa opera pe care am auzit-o vreodata...Am de unde si cu ce sa compar.... moartea lui LIU E ATAT DE BINE SCRISA incat pot regasi in amintire toate scenele asemanatoare ca si subiect, ale altor opere, ca de exemplu moartea lui VALENTIN din Faust de GOUNOT, sau chiar moartea NORMEI din NORMA de Bellinni, cand ea isi implora crutzarea pentru ca e mama....E adevarat ca am plans pe scena, in timpul operei in sine,dar sa plang la o repetitie de zitz...nu mi s-a mai intamplat.
Mi-am dorit in momentele alea sa ii sarut mana lui PUCCINNI si sa il intreb pe Dumnezeu, cum e posibil sa le dea unora atata geniu..si altora nimic?
Cum poti trai? ce energi savurezi ? ce bucurii ascunse de muritorii de rand descoperi cand ai secretul geniului in sufletul si mintea ta?Ce voci iti dicteaza in momentele creeatiei? Cum arata muza?
Unde e geniul? in creatie sau in intelegerea creatiei?Cine iti sopteste sa scrii atat de furmos si de impresionant...?Atat de clar si atat de expresiv?
Turandot e o noua scoala pentru mine... o opera de arta la propriu, care ma provoaca la filozofie prin subiect...si la analiza prin sonoritatile specifice locului de desfasurare al actiunii...CHINA.
O sa ziceti...da ..nimik nou sub soare...si MADAM BUTTERFLY e tot in stil.....da...dar e mult mai elaborat stilul, mult mai studiat si mult mai profund.Poate e u m-am maturizat si studiind jazz sunt familiarizata cu sonoritatile astea...Da..si asta e adevarat...
Dar azi ii dadeam coate MIRUNEI STURZA, mezzosoprana exceptionala colega mea cu care ma mandresc...si repetam... Doamne ce furmusete,Doamne,cum a putut sa scrie asa ceva....?
As fii vrut sa il pot astepta pe Puccinni dupa repetitie si sa ii strang mana, sa ingenunchiez si sa plang si sa ii multumesc pentru tot ceea ce am trait.
Oare pot sa va conving prin marturia mea sa veniti sa scultati concertele din 26 si 27 iunie....scopul meu nu e sa fac reclama..ca doar vine lumea cata fir a par la spectacole noastre...
vreau doar sa spun ca m-am bucura daca ati simti ceea ce am simtit eu...daca ati putea vibra cum am vibrat eu....si asa ne vom apropia toti mai mult de Dumnezeu!!!!!!!!

sâmbătă, 12 iunie 2010

joi, 10 iunie 2010

Rosia Montana.... e o valoare a neamului...nu o lasati s a s e distruga!

Mai jos este un material care TREBUIE SA CIRCULE. E singura forma de protest deocamdata. Sunt informatii despre Rosia Montana si despre valoarea ei fizica, despre valoarea spirituala a zonei si mai ales despre valoarea romanului si a Romaniei, aici si in lume. Am decis sa anexez citeva fotografii facute de subsemnatul in zona acum circa 3 ani. AM VAZUT GALERIILE DACO-ROMANE DE PESTE 2000 DE ANI! EXISTA! NU SUNT O MINCIUNA!
Acolo se ascunde un tezaur urias ce nu va putea fi masurat nicicind in bani! Am gasit ghidul local recomandat (clandestin, in soapta, la ureche! - dureros!) care stie foarte multe (nu din presa!) si care ne-a dus in adincurile pamintului. Si mai ales ale istoriei. Si cind am iesit la suprafata ne-am dat seama in ce hau fara fund de fapt suntem pe cale sa fim aruncati.

" ...Rosia Montana este cea mai veche localitate din Romania , atestata de la anul 131 dupa Hristos.

..De-a lungul istoriei, ispita aurului a atras aici toate neamurile Europei, facand din Rosia un orasel cosmopolit.

..Din Rosia s-au ridicat, de-a lungul timpului, multi luptatori ardeleni, cum au fost Simion Balint, George Gritta, luptator in revolutia de la 1848, alaturi de Avram Iancu..

..In Rosia, stradutele inguste si pietruite, casele de patrimoniu, construite in stil baroc de arhitecti italieni (Strada siciliana), in urma cu aproape doua sute de ani, te transporta in alt timp..

...Ultimele 330 de tone de aur si 1680 de argint vor sa fie exploatate, pana la ultima roca de minereu, de compania Gold Corporation, careia i-a fost concesionata exploatarea.

..Doar douazeci de mii de dolari pe an plateste statului roman compania Gold Corporation, chiria pentru concesiunea a 520 de kilometri patrati, inima de aur a Apusenilor.
Concesiunea s-a facut pe 20 de ani, din 1997, deci ar mai fi inca sapte ani de-acum incolo.

..Vedem zilnic cum angajatii companiei intra in galerii, sub pretextul ca iau probe si fac masuratori, pana ce vor incepe oficial exploatarea, dar nimeni nu-i controleaza daca iau sau nu iau aur de-acolo...

..Uraniul ni l-au exploatat rusii in totalitate, iar acum vom ramane si fara aur, daca romanii nu se trezesc la timp.

De la Bucuresti sau din alta parte a lumii nu-si dau seama de dimensiunile reale ale tragediei de la Rosia Montana , iar cand vin aici si afla adevarul, sunt izbiti de anormalitatea acestei situatii, de lipsa de reactie a Guvernului si a administratiei locale, fata de aceasta stare de lucruri.
Toti scriu acolo ca nu-si pot inchipui ca vestigiile istorice, galeriile romane, bisericile si cimitirele istorice, bucati intregi de munte s-ar narui intr-un iaz de cianura.

Toti ne incurajeaza sa rezistam! Toti vor sa fie de folos cu ceva, un lucru cat de marunt. Solidaritatea aceasta de la om la om face mai mult decat orice gest politic din departare, si acesta indelung asteptat.

"Rezistati! Rezistati!" ne indeamna toata lumea, dar nu e usor, sa stiti, sa-ti traiesti viata ca in vitrina, observat, filmat si fotografiat tot timpul, pandit din fata casei, spionat obstructionat in orice faci sau ai intentia sa incepi. E o tensiune continua care slabeste numai de vineri dupa amiaza pana luni dimineata, atunci cand "observatorii" Gold-ului se aduna de pe ulite, unde se plimba in costumele lor spilcuite si cu ochelari negri la ochi,
plini de emfaza (vezi Doamne, au cumparat aproape tot si ei sunt stapanii Rosiei), si pleaca cu masinile lor scumpe in week-end. Abia atunci, noi putem sa lasam garda jos si sa traim, sa ne strigam bucuriile sau sa ne plangem necazurile, pe un ton de normalitate.

Si cum sa nu ravneasca la aurul Apusenilor, cand in el sunt, in procente mai mari decat oriunde in lume, si metalele rare atat de cautate de industria constructoare de nave spatiale: titan, vanadiu, wolfram, molibden.

Daca macar un singur om va ramane aici si nu-si va vinde proprietatea, compania nu va putea sa treaca peste el. Cred cu tarie ca nu ne luptam cu morile de vant si ca lupta noastra nu e in zadar.Nu se poate sa scoti o localitate in afara existentei, pentru ca vrea o companie straina sa le ia acest drept in numele lacomiei. Daca litigiul cu Gold ar mai tine o suta de ani, rezistenta Rosiei s-ar stinge, treptat. Probabil, asta urmareste compania. Poate daca romanii si-ar lua un petic de pamant pe dealurile acestea si nu l-ar ceda in ruptul capului, atunci ei nu vor avea sorti de izbanda, in vecii vecilor. Iata, membri ai organizatiei mondiale "Green Peace" si-au cumparat loturi fie si de cativa metri patrati in Rosia Montana, pe care nu le vor vinde companiei cu nici un pret, ba chiar au confectionat tablite pe care scrie: "Aceasta proprietate nu este de vanzare", pe care le-au impartit rosienilor, ca sa descurajeze orice tentativa a companiei de a-i ispiti sa ii vanda casele. Acum, Gold Corporation (Gabriel Resources si alte companii subsidiare dupa care se ascunde) si-a angajat cea mai mare companie de publicitate din Bucuresti, a regizorului Bogdan Naumovici, ca sa le faca propaganda proiectului minier de la Rosia Montana. Chiar daca mult prea tarziu, reclama a fost oprita,
in cele din urma, pentru minciunile continute in ea. O lovitura dura pentru companie.

Avem nevoie de exprimarea solidaritatii cu lupta noastra. Sa vina aici cei care cunosc drama noastra, sa ne sprijine moral, sa aratam Gold-ului ca nu suntem asa putini, ca avem si pe altii de partea noastra. Sa facem si noi actiuni de intimidare, asa cum fac ei, nu doar sa tacem si sa inghitim. Noi suntem vreo 20 de familii, ultimii luptatori impotriva Gold-ului, care nu vom pleca nici in ruptul capului. Oricati bani ne-ar da, cu orice ne-ar tenta, noi nu plecam. Mie sa-mi dea America toata sa fie a mea, si eu nu plec din Rosia Montana ."
Eugen Cornea, capetenia rezistentei antigoldiste de la Rosia Montana


am fost astazi la o intalnire cu profesori universitari si alti oameni pregatiti in diferite domenii care-si bat capul cum sa salveze muntii Apuseni de explatare si de distrugere totata. Sincer, nu pot sa stau nepasatoare la ce se intampla si simt ca daca eu nu ma ridic,tu nu te ridici, ala nu se ridica, nu ne ridicam cu totii, tragedia se va intampla si nepasarea de acum ne va costa enorm. Oamenii sunt constienti de amploarea situatiei de faptul ca astia care ne conduc stau sluj in fata banilor,ca au vandut tara pe nimic

in principiu, s-a recunonsut ca sunt multi Romani care vor bine, dar care nu il pot realiza, pentru ca, urmare a manipularii, au reusit astia sa ne demoralizeze si sa ne dezbine

fiecare invitat, specialist pe felia lui a vorbit despre efectele, numai negative , ale explaotarii miniere pe care vor sa o inceapa la Rosia Montana

prof. univ. dr. Ion Brad - membru al Academiei Oamenilor de Stiinta, biochimist a explicat clar care sunt efectele cianurilor rezultate din exploatare asupra organismelor vii: moarte sigura pentru mediu plante, animale si oameni pe o raza de sute de km (inclusiv in tarile vecine)
din cauza vaporilor de cianura care se ridica in aer

prof. dr. Vasile Boroneant, istoric, a povestit despre valoarea siturilor dacice, a galeriilor romane vechi de peste 2000 de ani si despre pierderea identitatii Poporului Roman si a intregului sau certificat de nastere Dacic

s-a vorbit despre faptul ca asta este rezarva strategica de aur a Romaniei, de care se stie de mii de ani, pe care dacii au exploatat-o cu masura
si pe care au lasat-o mostenire urmasilor pt gestionaterea independenta a Poporului Roman si despre faptul ca in Muntii Apuseni pe langa cea mai mare rezerva de aur si argint din europa, aur de o calitate ridicata, mult superioara, ar fi si o rezerva uriasa de wolfram metal mai scump decat aurul si mult mai pretios, greu de gasit, foarte necesar, in industria militara si spatiala si in economie in general

sunt multe care se invart in jurul regiunii Apuseni pe care vor sa ii distruga e plin de zacaminte, si pe toate vor sa le exploateze, statul roman primeste nimic, adica 1 miliard de dolari in 20 de ani de exploatare, adica 15 % iar explatatorii iau restul de 85 %, si lasa in urma distrugeri istorice, ecologice, umane, NATIONALE , economice inestimabile

pentru pamantul asta au murit Dacii, au murit marii Domnitori Romani, milioane de Romani de-a lungul secolelor ca sa il apere de asupritori
si ca sa il dam noi degeaba astazi.

pasivitatea o sa ne coste scump

eu cred ca nu putem sta indiferenti fata de mostenirea pe care o avem, care e a noastra.,nu a canadienilor sau a altora. E ca si cum vine unu sa iti ia casa cu tot ce ti-au lasat parintii, pamantul, hainele, amintirile, si tu te uiti la el cum o face si il lasi in pace.

ce e de facut ? cum putem incepe sa ajutam ?

cred ca trebuie, in primul rand, ca toata lumea sa afle despre asta sa afle adevarul. oamenii nu stiu ce se intampla. apoi impreuna oamenii trebuie sa spuna NU !!

pentru asta rebuie sa ne gandim repede, pentru ca nu e timp, la ce anume putem sa facem, cum putem sa contibuim cu resursele pe care le avem,
si aici ma gandesc sa punem in aplicare totul pentru scopul asta care ne priveste direct. sa punem in miscare pe toata lumea
pe care o cunoastem, care, la randul ei va angrena mai departe alte roti.

luni, 7 iunie 2010

PALATUL GHICA

Asta seara, voi canta la Palatul Ghica, ASA CUM BINE STITI, E MARTI.vom concerta intr-un cort nou, si de abia astept sa vad cum ma voi simti. VA ASTEPT PE TOTI.

SANGELE REGAL IMI ASCULTA VOCEA....

Miercuri , 9 iunie, voi canta la Ateneul Roman, la ziua Reginei Marii . Britanii.Evenimentul este organizat de Ambasada Marii Britanii la Bucuresti, iar la acesta vor participa invitati de marca, ambasadori si diplomati.Voi fii onorata sa concertez in cinstea ALTETEI Sale alaturi de CLASIC BAND2000. Emotia mea este si mai mare, pentru ca ANGLIA e tara mea de adoptie, tara unde l-am nascut pe primul meu fiu, Andrew HEYDON.