duminică, 21 noiembrie 2010

Importantza rugaciunii

> "O rugăciune este un remediu puternic", spune Valeri Slezin, şeful Laboratorului de Neuropsihofiziologi e al Institutului de Cercetare şi Dezvoltare Psihoneurologică Bekhterev din Petersburg .
>
> "Rugăciunea nu numai că reglează toate procesele din organismul uman, ea repară şi structura grav afectată a conştiinţei."[2]
> Profesorul Slezin a făcut ceva de necrezut - a masurat puterea rugăciunii. El a înregistrat electroencefalogramele unor călugări în timp ce se rugau şi a captat un fenomen neobişnuit - "stingerea" completă a cortexului cerebral.
>
> Această stare poate fi observată numai la bebeluşii de trei luni, atunci când se află lângă mamele lor, în siguranţă absolută. Pe masură ce persoana creşte, această senzaţie de siguranţă dispare, activitatea creierului creşte şi acest ritm al biocurenţilor cerebrali devine rar, numai în timpul somnului profund sau al rugăciunii, aşa după cum a dovedit omul de ştiinţă. Valeri Slezin a numit aceasta stare necunoscută "trezie uşoară, în rugăciune" şi a dovedit ca are o importanţă vitală pentru orice persoană.
>
> Este un fapt cunoscut că bolile sunt cauzate mai ales de situaţii negative şi afronturi care ne rămân înfipte în minte. În timpul rugăciunii, însă, grijile se mută pe un plan secundar sau chiar dispar cu totul. Astfel, devine posibilă atât vindecarea psihică şi morală cât şi cea fizică.
>
> Slujbele bisericeşti ajută şi ele la ameliorarea sănătăţii. Inginera şi electrofiziciana Angelina Malakovskaia, de la Laboratorul de Tehnologie Medicală şi Biologică a condus peste o mie de studii pentru a afla caracteristicile sănătăţii unor enoriaşi înainte şi după slujbă. A rezultat că slujba în biserică normalizeaza tensiunea şi valorile analizei sângelui.
>
> Se pare că rugăciunile pot să neutralizeze chiar şi radiaţiile. Se ştie că după explozia de la Cernobîl, instrumentele de masură pentru radiaţii au arătat valori care depăşeau capacxitatea de măsurare a instrumentului.
>
> În apropierea Bisericii Arhanghelului Mihail, însă, aflată la patru km de reactoare, valoarea radiaţiilor era normală.
>
> Oamenii de ştiinţă din Petersburg au confirmat, cu ajutorul experimentelor efectuate, că apa sfinţită, semnul Crucii şi bătutul clopotelor pot să aibă, de asemenea, proprietăţi vindecătoare..
>
> De aceea, în Rusia, clopotele bat întotdeauna în cursul epidemiilor.
> Ultrasunetele emise de clopotele care bat omoară viruşii de gripă, hepatită şi tifos.
> Proteinele viruşilor se încovoaie şi nu mai poartă infecţia, a spus A. Malakovskaia. Semnul crucii are un efect şi mai semnificativ : omoară microbii patogeni (bacilul de colon şi stafilococi) nu numai în apa de la robinet, ci şi în râuri şi lacuri. Este chiar mai eficient decât aparatele moderne de dezinfecţie cu radiaţie magnetică.
>
> Laboratorul ştiinţific al Institutului de Medicină Industrială şi Navală a analizat apa înainte şi după sfinţire.
>
> A rezultat că dacă se citeşte rugăciunea Tatăl Nostru şi se face semnul Crucii asupra apei, atunci concentraţia bacteriilor dăunătoare va fi de o sută de ori mai mică. Radiaţia electromagnetică dă rezultate mult inferioare.
> Astfel, recomandările Ortodoxe de a binecuvânta orice mâncare sau băutură nu au numai o valoare spirituală, ci şi una preventivă.
>
> Apa sfinţită nu este numai purificată, ci ea îşi schimbă şi structura, devine inofensivă şi poate să vindece. Aceasta se poate dovedi cu aparate speciale.
>
> Spectrograful indică o densitate optică mai mare a apei sfinţite, ca şi cum aceasta ar fi înţeles sensul rugăciunilor şi l-ar fi păstrat.
> Aceasta este cauza acestei puteri unice de a vindeca..
>
> Singura limită este că vindecă numai pe cei credincioşi.
>
> "Apa "distinge" nivelul de credinţă al oamenilor.", spune A. Malenkovskaia. Atunci când un preot sfinţeşte apa, densitatea optică este de 2,5 ori mai mare, atunci când sfinţirea este efectuată de o persoană credincioasă laică, numai de 1,5 ori mai mare, dar cu un om botezat şi necredincios, fără cruce la gât, schimbările au fost nesemnificative.
>
> Tradus din rusă în engleză de Julia Bulighina. Trad. Din engleză în română Cristina M. C1999-2009 "Pravda Ru"
>
>
> De fapt, după cum se va vedea, au fost capabili să măsoare unele efecte, dovedind cu mijloacele ştiinţifice actuale ceea ce Sfinţii Părinţi ştiu, prin experinţă, de 2000 de ani, dar "mecanismul" , fiind divin, nu poate fi explicat în termeni omeneşti.
>
> Această putere vindecătoare pe plan fizic, moral şi spiritual a rugăciunii Tatăl Nostru şi a rugăciunii, în general, spusă cu credinţă, am vazut-o cu ochii mei în programul 12 Paşi pentru Alcoolici Anonimi şi Al-Anon (pentru familii afectate de alcoolism).
> Oameni care erau la un pas de moarte sau pacienţi în spitale de boli mentale au suferit transformări miraculoase. Nu numai că le-a dispărut obsesia alcoolului, dar au ajuns să aibă o sănătate perfectă. Pentru a-şi menţine această stare, continuă să se roage, să practice cei 12 Paşi şi să se abţină de la orice substanţă cu prorpietăţi psihotrope, inclusiv uneori anestezia la dentist. Părintele Ortodox Melethios Weber, în cartea sa
> "Doisprezece Paşi de Transformare" (Twelve Steps of Transformation) explică bazele ortodoxe ale programului, care are efecte pozitive şi asupra neortodocşilor, cu condiţia să aibă credinţă în Dumnezeu.(N. T.)
>
> Am deosebita rugăminte la dumneavoastră, să multiplicaţi prezenta şi să o oferiţi cunoscuţilor şi chiar necunoscuţilor.
>
>
> Sa fie azi pace inlauntru tau. Ai incredere ca esti acolo unde este locul tau, unde e nevoie de tine. Nu uita de posibilitatile infinite care se nasc din credinta in tine si in ceilalti. Foloseste darurile pe care le primesti, care iti sunt date, si da in countinuare altora dragostea pe care o primesti. Fii multumita de felul in care esti tu, asa cum esti. Lasa aceasta intelepciune sa patrunda adinc, pana in maduva oaselor si daruieste sufletului tau cantec, muzica, dans, rugaciune si libertatea de a iubi. Asta exista pentru noi toti."
>
>
>

4 comentarii:

 1. TE POOOP CU CEL MAI MARE DRAG. ASA E. MACAR DE NE-AM RUGA TOTI UNII PENTRU CEILALTI...

  RăspundețiȘtergere
 2. Predici bine,copiate de pe nu stiu unde si practici prost!m ai scirbit dupa ultimele tale aparitzi prin televiziuni in legatura cu Roxana !n ai sira spinarii,chiar daca cintaresti un quintal!esti jalnica si deplorabila,o oportunista fara deminitate!il inteleg pe terinte asa de bine acum,cind spunea ce spunea despre tine.....!Mare dreptate a avut!Rusine sa ti fie!Nu ti face piele trei masline verzi si amare!HUUUUOOOOO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  RăspundețiȘtergere
 3. Ei, lasa ca nici Terinte asta nu e un sfant! Ca zice el, ca face, etc. cred ca mai mult ziceti voi decat o face Terinte! Mai mult, il bagati la inaintare ca sa va spuneti voi ofurile, domnisoarele care il acompaniati si il intretineti! Pacat ca Ozana il iubeste iremediabil, asta se vede si cand sunt la concerte impreuna. Dar e normal sa fie asa, au doi copii impreuna si relatia lor a fost, este si va fi si din cauza copiilor si din motive profesionale, oricat or face unele - insipide, de altfel ca femei, dar cu niscava lovele - spume la gura, mai ales daca il si plimba pe domnul peste tot! Mai lasati-i in pace si nu va mai bagati voi in viata lor si mai ales a Ozanei...ca si daca esti slab, urat si prost, tot nu rezolvi nimic, "anonimule"!
  Iar tu, fata, vezi-ti de treaba ta in continuare, ca ai talent cu caru' si pune la cur ce zic toate rapandulele astea, proaste si infatuate, pe deasupra!
  Hai succes si sa te pupe in cur toti "anonimii" astia de sex feminin, cred eu, care nu mai au loc de tine!

  RăspundețiȘtergere
 4. Draga Ozana

  E prima oara cand te-am vazut si te-am ascultat , pe internet.Sunt impresionat de sensibilitatea ta si a cantecului rostit de tine
  Comentariile rautacioase arunca-le la cosul de gunoi.Felicitari pentru copiii tai dragalasi
  Dumnezeu sa te aiba in paza!
  Claudiu D

  RăspundețiȘtergere