vineri, 17 septembrie 2010

EMISIUNEA RAI DA BUNI DIN 16 SEPTEMBRIE 2010

Buna dimineatza tuturor.
M-am gandit sa fac o precizare.Aseara am cantat la emisiunea RAI DA BUNI, pe antena 2, intr-o prezentza mai mult decat onoranta a Luminitei Anghel, a lui Marcel PAVEL, si a lui Daniel Iordachioaie.Si ALINA Crisan.
Am discutat foarte mult cu unul dintre invitati despre muzica si dansul spunea ca in arta nu exista reguli.
Am stat bine si m-am gandit ca exista reguli si inca multumim ca exista, ca altfel ar fii kich..chith sau chich...cum se scrie cuvantul ala ce exprima uratenia in asta....
Daca ai reguli, poti distinge stilurile si poti respecta caracterul stilistic al unei piese....Cantam Mozart ca pe BACH? sau Verdi ca pe Orff? Sau cantam folclor ca pe jazz? EVIDENT CA pastram stilurile si mai ales respectam tehnicile de emisie.Eu vorbesc despre emisia vocala. MUZIC HALLUL E un stil aparte ce deriva din OPERA. dar nu se face ghiveci! cantam muzichallul , fie el si cu voce impostata in cap, dar nevibrat si pe deschidere lata a gurii.
BAGATI LA CAP, CEI CE VOR SA MANANCE O PAINE DIN MESERIA ASTA!

E important sa stii sa canti in stil, si sa te ajuti de tehnica.
DOAR DE CE FACEM TEHNICA? sa ne ajutam, sa constientizam sa ne autocunoastem, sa reusim sa simtim sunetul, care devine voce, energie, iubire, din trupul nostru, ca un copil se naste din noi.Spun lucrurile astea pentru ca imi iubesc meseria , si o respect si mi-a adus foarte multe satisfactii.
Desi sunt secretele maestriei mele, eu le impart gratis cu cei dornici sa se dezvolte.Cine crede doar in talent , ori e prea norocos,sa aibe o conformatie perfecta a aparatului fonator , perfecta pentru cant, ori e prea prost.Asa cum zice a o vorba din batrani"PROST SA FII, NOROC SA AI!"
TOTI imi zic WAAAAAAU...CE VOCE AI!!!!!!!!!
Eu impresionez prin emotie si stare, asta da viatza si sens vocii.Eu gandesc fiecare sunet si il trimit unde e locul lui.Am sa fac o demonstratie pe o fraza dintr-un cantec si am sa emit diferit, ori stil bel canto ori stil muzichall si veti vedea diferetnza.iN PRIMUL CAZ MI S E VA TAIA SUNETUL, MI S E VA GATUI LARINGELE
Daca facem ghiveci in interpretare, oricat de multa sensibilitate ai avea, tot lasa de dorit.
Sustin si justific fiecare rand si remarca din acest articol.Ca stiu !Am cercetat opt ani de zile vocea umana si am facut experimente doar pe mine.
VA IUBESC PE TOTI.

Cea mai frumoasa surpriza a serii a fost telegonul primit de la ANGELA GHEORGHIU, tocmai din Elvetia, de la ea de acasa, unde are un televizor mare cat un ecran de cinema, si ne-a vazut pe toti si. Timp de 15 minute m-a felicitat entuziasmata pentru interpretare.Am ramas muta la telefon si imi venea sa plang...ea zicea ca nu ma stie..dar eu i-am amintit ca am fost la ea a casa la majoratul sorei ei... (cred ca aici ea s-a emotionat...e normal).ONOARE MAI MARE UNDE GASESC?Multumesc din tot sufletul tutror celor care primesc sensibilitatea mea! Am de daruit mult..si cand m-am uitat in calendar...ieri era ziua Ancai Parghel...imi lipseste si o iubesc, si ii cinstesc memoria!

10 comentarii:

  1. Sunt perfect de acord cu ceea ce ai scris Ozana....exista reguli in muzica.....in orice exista reguli...daca am canta totul numai ca sa cantam nu ar mai exista diferenta de usoara si populara nu?s-ar canta la fel....hahahaha!!!!!hai ca e tare asta.Oricum foarte frumoasa emisiunea,daca as avea ocazia sa vad asemenea emisiuni mai des....sincer m-as mai uita si eu la talk-showuri:)Till next time a big hug for you!

    RăspundețiȘtergere
  2. Am uitat sa specific ceva foarte important.....si arta culinara exista reguli nu?Cand taiem legumele nu trebuie sa aiba o anumita forma,dimesiune,tocate mai mare mai marunt???Deci asa e si in muzica "REGULI"

    RăspundețiȘtergere
  3. da...ca si gatitul e o arta...ARTA CULINARA....si iti gadila si papilele gustative,si ochiul.

    RăspundețiȘtergere
  4. am urmarit emisiune si vreau sa te felicit ...mi s-a facut pielea de gaina inmomentul in care ai cantat ...SUPERB .
    FELICITARI !!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Sunteti o femeie interesanta..cantati deosebit, va exprimati deosebit.. Am citit toate articolele despre d-voastra,ce apar pe google, si am descoperit o persoana naturala, fara inhibitii..ma bucur ca sunt contemporana cu d-voastra. Cred ca avem varste apropiate, dar am sa ma exprim mai departe folosind pronumele de politete, pentru ca asa simt, asa imi vine.. Am inteles ca nu este un cd pe care sa-l ascult, asa ca am sa urmaresc blog-ul d-voastra ca sa mai aflu unde va pot urmari, impreuna cu cativa prieteni, pentru ca le-am povestit si lor despre d-voastra. Aseara m-ati impresionat la maxim. Felicitari inca o data!!

    RăspundețiȘtergere
  6. A fost o emisiune frumoasa...este o onoare sa va am ca profesoara si ma bucura foarte tare acest lucru. Impresionanta "lectia" despre reguli si va dau perfecta dreptate. Mult succes si realizari in continuare

    RăspundețiȘtergere
  7. Sunteti un artist intr-adevar complet, tocmai pentru faptul ca ganditi si simtiti muzica si pentru faptul ca pe langa talent, studiati si aprofundati fiecare stil de muzica in parte.

    Faptul ca sunteti profesor, va face sa mergeti mai departe si sa intelegeti problemele acestei meserii mai profund, experimentand laolalta cu elevii, si descoperind noi metode de cant si taine ale muzicii.

    asta face un profesionist adevarat!

    RăspundețiȘtergere
  8. Tot ce spuneti este adevarat. Daca nu canti in stil si nu incerci sa te dezvolti nu ai facut nimic. Trebuie sa simti si sa te "transpui" in stil...si poti fi foarte bun, foarte talentat dar dc nu te educi, dc nu esti in stil...clar ca faci nota discordanta.

    Eu te ador Ozana Barabancea si esti o continua inspiratie. Pentru mine asa esti si ii multumesc lui Dumnezeu ca existi in viata mea si a noastra, a tuturor.

    Manu-ka

    RăspundețiȘtergere
  9. Hm, o sa trec peste partea cu laudele pentru ca ele exista negresit si am sa-ti marturisesc 2 lucruri: 1.de cand te-am auzit cantand prima oara (demult) ma gandeam la un duet cu tine si Angela Gheorghiu (jur, nu fabulez); 2. n-am vazut emisiunea lui Morar din pacate, dar am citit blogul si m-am emotionat ca Angela v-a sunat in emisiune. Intelegi unde bat? Cred ca da. Ar fi minunat sa se nasca un proiect cu acest duo: Angela si Ozana - mai ales ca nimic pe lumea asta nu e imposibil inafara de boala si de moarte (Doamne fereste!!). ASa ca....take a moment to think about it...Pupaturi si numai de bine va doresc

    RăspundețiȘtergere
  10. Doamna Barabancea,

    Sunteti o inspiratie, sunteti tot ce imi doresc sa pot deveni...sunteti voce si prezenta, sunteti frumusete si o incredere electrizanta.

    Va multumesc pentru sentimentul pe care mi l-ati dat in timp ce v-am privit si ascultat. Sentimentul ca se poate, ca e greu dar merita, ca pot si eu sa fiu o femeie puternica.

    Cu multa admiratie,

    Ileana

    RăspundețiȘtergere