vineri, 9 aprilie 2010

Am primit un mail ce m-a impresionat foarte tare de la prietenul meu d eo viatza, poetul IULICA XENEA

Ce mai faci? Te-am văzut pe TVR International îmbrăcată într-o rochie VIOLET.

Sunt foarte bine documentat în ceea ce priveste această culoare splendidă.

Explicatii clare dau în materialul de mai jos pe care l-am făcut pentru o revistă de la noi de aici.

Vin în luna mai în România....

Te sărut si astept comentarii despre culoarea VIOLET.FORȚA CULORII VIOLETCuloare Regală, culoare a inspirației, întâlnită rar în natură. Violet simbolizează echilibrul între cer și pământ, spirit si simturi, întelepciune si patimă. Este o putere- balantă între toate acestea, aducând fiinta către calea de mijloc, calea înterioară, profundă. Simbolizează trecerea de la viată la moarte, învolutia, intrarea într-un nou ciclu al ,,renasterii, al

reîncărnării,,. Undeva, în centrul culori violet, are loc pasul transformator, ce detine cheia împortantă a usii ascunse, nebănuite. Este culoarea supunerii, de aici si obiceiul de-a pune la gâtul copilasului o pietricică de culoare violet, pentru a-i face ascultători si cuminti. Este o emblemă a cumpătării, a măsurii, stimulatoare a sistemului nervos, hrăneste si energizează partea cea mai înaltă a creierului, stimulând cele mai înalte idealuri ființiale. Culoarea Violet atrage după sine armonia si sănătatea, mai ales în cazul iritărilor nervoase, nevrozelor, nevralgiilor, etc, totodată intensifică activitatea cardiovasculalră si accelerează respirația. În plan psihologic nu se lasă mai prejos. Culoare transcedentală, trăiri paranormale, unitatea totală cu tot ce ne înconjoară, cuprinderea înfinitului în propria fiintă. Culoarea ,,violet,, este o culoare rară, ascunsă mai mult în pesteri si pe sub ape, amplifică mesajul ,,spiritului ascuns,,. Purpuriul Regal, este purtat de regi ca o dovadă a suprematiei si puterii. Respingerea acestei culori semnifică respingerea dezvoltării personale, a idealurilor neîmplinite si teama de implicare emotională. Se cunoaște despre flacara violet că eliberează energia, restabileste armonia si echilibrul.

Reprezintă energia spirituală concentrată pe căutare si protectia energetică, vindecare a suferintelor fizice si psihice. Se manifestă prin calitătile milei, iertării, libertătii. Flacara VIOLET are puterea de-a se întoarce în timp si astfel poate sterge cauza si efectul greselilor noastre trecute. Omul nu trebuie să se joace cu forta acestei culori. Trebuie să învete să învoce flacara violet care aduce cu ea vitalitate, longevitate, perceptie extrasenzorială, schimbând gandurile nearmonioase cum ar fi stresul, mânia, depresia în stări pozitive, pline de pace, fiinta dobândind o claritate a gândurilor, curătire a organismului de otravurile emotionale si înlăturarea efectelor nefericirilor.

VALSUL CULORII

Ti-am simtit puterea deasupra crestetului meu

în tăcerea ta regală si-am auzit pe Dumnezeu

vorbind de taina lumii ascunsă privirii violet

curătind trupul si-a mea inimă ce bate-ncet.Dincolo de formă si cuvânt, zeii fortă ti-au dat

sărutând cu patimă atomul din scântei ai luat

viată si moarte împreună peste mine ai risipit

vălul ce-l poartă regii de la început păn' la sfârșit.Mi-ai dat căldură si splendoare, formă ai creeat,

desi esti rece si ascunsă patimă caldă ai lăsat

peste a mea minte, ce-n gânduri albe căuta

calea culorii pure ce-n taină peste trup se revărsă.Floare violet, răspunde buzelor mele calde, dulci

ce-asteaptă cu nesat a tale mângaieri să aduci

din universuri, stele aruncate pe mantia luminii

si stinse în astă lume de roua cea dulce a iubirii.,,God Bless You,,!

ps - sper să-ti placă si poezia, am scris-o cu sufletul, nu cu mâna.


Am postat acest mail ptr ca mi s-a partu foarte tare... emisiunea la care m-a vazut prietenul meu tocmai din AUSTRALIA, a fost saptamana asta, si am cantat cu pianistul PETRICA ANDREI, UN IMENS MUZICIAN , caruia ii multumesc si pe aceasta cale ca a acceptat invitatia mea.Orice colaborare cu el e o dezvoltare ca muzician, si ptr mine si pentru orice vocalist.M-am bucurat enorm ca am interpretat cu el doua piese superbe,adevarul e ca ptr orice producator de televiziune e o mare onoare sa ne aibe in vreo emisiune, mai ales ca noi facem arta, nu divertisment pe banda...la norma..noi suntem profesionisti tocmai pentu ca dorim performantza de calitate, tehnica si simtire de artisti.Ne bucuram de fiecare sunet pe care il cantam.

2 comentarii:

  1. Vad ca in ultimul timp a cam inceput lumea sa-ti scrie poezii.Incep sa ma enervez deja.Imi pierd atuurile,ce naiba fac?!:)

    RăspundețiȘtergere
  2. draga si scumpa mea, locul tau e pus deoparte in inima mea...si poti sa scrii mai departe, ca tu ai stilul tau si e stil luminat si iubit d e Dumnezeu! te imbratisez1

    RăspundețiȘtergere