marți, 19 octombrie 2010

DIVA ESTE ARTISTA DESAVARSITA! DAR POATE FII SI FEMEIA CONTEMPORANA,SPORTIVA D ER ENUME MONDIAL ARE PARFUM DE DIVA: NADIA COMANECI E O DIVA?

DIVA SAU DISEUSA?
E grea meseria asta....de artista.Desi multe dintre artiste ar vrea sa fie dive, doar cele mai sclipitoare ajung sa isi insuseasca acest atribut greu de obtinut, greu de pastrat.
Mirajul televiziunii si al reflectoarelor arata doar partea frumoasa a notiunii de DIVA.
Diva e o artista innascuta, o sensibila, o prezenta mereu proaspata, fara a aluneca spre patetic, si mai ales, o persoana carismatica.
Ce este carisma, dragii mei? Am spus asta de multe ori, si o mai repet, pentru ca ajuta tineretul sa nu se amageasca.
Carisma este rezultatul simbiozei dintre sclipirea din ochi, inteligentza, cultura generala, educatia elementara, si sa nu uitam cel mai important ingredient al retzetei: bucuria de a darui.
Bucuria de a darui din ceea ce iubesti, ceea ce slujesti, ceea ce ai acumulat in atatia ani!
Diva e artista care trece si lasa in urma ei energia ca pe o trena a unui voal de mireasa.
Diva e muncitoare si daruita in meseria ei, dorind performante impecabile.

Diva e capabila sa raspunda provocarilor si mai ales noului,
Diva este mereu flexibila si stie ca atunci cand trece, parfumul ei persista si e adulmecat cu lacomie, doar pentru ca e al ei.
Diva e o femeie fericita pentru ca se iubeste pe ea insasi, se iubeste si e iubita, e respectata pentru ca se respecta, si asta s e vede, iar tuturor le-ar placea sa s e contamineze macar un pic de farmecul ei.
DIVA e gratioasa , senzuala fara a fii vulgara.
Diva e eleganta , fara a fi ostentativa.Diva e vesela sau nu, sobra sau nu, dar cu masura.Masura unei persoane care stie ce impact are asupra celor din jur, stie ca e urmarita si ravnita, e iubita si admirata, sau de temut pentru cei timizi.
De aceea e rezervata, raspunde intrebata fiind, deloc zgomotoasa, si mereu frumoasa.
Aceasta e diferentza intre diva si pitzi.....
un cuvant pe care l-as evita, dar trebuie sa facem o comparatie, ca societatea , si chiar showbizul se umple precum ciupercile dupa ploaie.

Genul de dizeosa, sau , nici macar, genul de pitzi e tot mai regasit, ca un virus si asta doar pentru ca superficialitatea si autosuficientza le indeamna pe tinerele fete spre vulgaritate, spre masculinitatesi astfel , trist, se pierde feminitatea.
Fetelor, mai mergeti pe la spectacole de balet si vedeti acolo ce inseamna , de fapt, feminitatea, gratia si divatitudinea.Se poate invatza atitudinea aceasta.....dar provocarea e tocmai sa o pastram.

9 comentarii:

  1. de acord.
    Gratzie inflatziei de pitzi- parashute, divele pe Dambovitza stralucesc si mai abitir.

    La dorinta de a darui as adauga si bucuria de a primi.

    Un Unchias cu experienta. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Bine punctat!

    Era necesar un astfel de articol pentru a se intelege, mai exact, ce inseamna si ce este o diva, in adevaratul sens al cuvantului.

    RăspundețiȘtergere
  3. Diva esti tu. Cine nu-si da seama de aspectul asta inseamna ca are ceva pe ochi. Nu e mare lucru sa devii Diva, e mai greu sa ramai acolo pe un piedestal, admirata, adulmecata de niste unii si deseori barfita de niste ziaristi cu negru sub unghii care put la propriu a cacat amestecat cu pisat. Tu esti o Diva, o adevarata Doamna a muzici, o adevarata Doamna a poporului in care ne-am nascut. Cine nu-ti multumeste de cate ori are ocazia este impotriva ta. Te Poop

    RăspundețiȘtergere
  4. Sunt perfect de acord cu definitia divei. Sa inteleg ca nu se va decerna marele premiu la concursul Next Diva?

    RăspundețiȘtergere
  5. da. exact. bine spus. Chiar definitia divei din dex spune ca "este o artista foarte admirata". Repet, Artista! sau poate trebuie sa dau definitia pentru artista. da, ozana, ai spus foarte bine. Si subscriu la ceea ce ai scris. tu stii bine, pentru ca tu chiar esti o diva in adevaratul sens al cuvantului. ar vrea ele unele sa fie ca tine, dar .....mai trebuie sa munceasca! Te sarut cu mare drag, Manu-ka

    RăspundețiȘtergere
  6. Bravo,draga mea!! Direct, simplu si la obiect. Lectie de predat la scoala tinerelor in formare pentru care inca se poate face ceva pozitiv intru educatia lor!Pup.Claudia

    RăspundețiȘtergere
  7. corect: "POATE FI". In rest, succes in toate! :)

    RăspundețiȘtergere
  8. suuuuper ! admiratie,admiratie si din nou admiratie!

    RăspundețiȘtergere
  9. Te nasti diva si mori tot o diva!
    Foarte bine spus.E bine de mers la balet,de mers la teatru,de mers la Opera...cred ca un procent mic din tineretul de azi mai este preocupat de clasic,din pacate.:)

    Insa parerea mea,gratia,feminitatea,frumusetea interioara fac parte din material,caci daca nu exista n-ai ce sa slefuiesti.Se poate invata sa fii gratioasa,feminina...insa nu vei fi o DIVA.

    RăspundețiȘtergere