duminică, 8 august 2010

SUNT SIDERATA.......

Rad ca sa nu plang.... Acum doua zile am fost invitata de o domnisoara sa cant vocea unei piese la festival de la mare.Eu am spus ca da...evident.... dar ce bani ofera acest festival artistilor?
Nimk. Cantam pentru GLORIE...nu e cazul ca pe mine Gloria ma asteapta zilnic in camera ei(fiica mea).Si nu numai ca ma asteapta... mai si intreaba ..."mami mi-ai adus ceva?"
Si ca sa ii aduc ceva trebuie sa muncesc pe bani nu pe glorie.
Si persoana respectiva mi-a sugerat sa sun la organizatorii festivalului si am sunat..si am intrebat..e normal sa intreb atata timp cat nu am semnat nici un contract cu casa de discuri... Nu pot sa cred ca mi se rastalmacesc vorbele si iese un scandal intre organizatori si casa de discuri , ca eu imi permint sa cer...NU AM CERUT, CI AM INTREBAT.Si era normal sa cer.Cand m-am prezentat organizatoarei mi-a zis ca ea nu a auzit in viatza ei de mine decat de pe facebook.Si ca eu nu sunt ca alti artisti sa apar in reviste.ASA E.Nu apar in reviste de scandal.Ci in cele de specialitate. Si eu ma gandesc ca si pe facebook am piese video cu mine live..si ca ea se ocupa doar de marii artisti , doar cei cu potential ai acestei tzari.
Cred ca in viatza ei nu a fost la OPERA sau la teatru, ca in viatza ei nu a vazut vreun musichall.Cred ca e o infumurata care nu stie ca artistii sunt si ei oameni si au sensibilitatile lor.
MI-a spus foarte afectata ca doar lautarii cer bani ..Nu duduie...si muzicienii de opera cer bani, ca nu vin sa iti cant tie sa iti faci treburile!Dupa ce ii spun ca sunt cantareatza de opera..zice...a...da.ai fost la Sinaia> te-am vazut la cazino? la Congresul medicilor oncologi> da....te stiu acum"
Deci daca eu accept sa cant pe gratis e o onoare ptr voi, NU INVERS.Eu nu fac scandal in presa ca altii, eu incerc sa imbunatatzesc piesa, aducand pe scena si facand repetitii cu dl Dan Nicolau trompetist om cu scoala in muzica, nu lacatush contabil, care datorita mie a acceptat sa vina la aceasta actiune......Si te intreb, tu zici sa vin, si apoi reprosezi casei de productie ca eu cer bani...eu nu am cerut si in finalul discutiei am acceptat sa vin gratis..ce idioata am fost..si mai fac si repetitii..IAR TU reprosezi si ma acuzi ca cer...probabil ma acuzi si ca performez live...(nu m-ar mira.)
Si mai mult, duduie draga, eu sunt om de cultura, sunt angajata de 24 de ani intr-un lacas de cultura... dumneata ce ai facut notabil in viatza asta?, .Si iti permiti sa vb de muzicieni, tu nestiind pic de muzica.
Rusine sa iti fie ca indraznesti sa inviti artisti mari ai tzarii noastre..(si nu ma refer la mine) sa iti cante tie pe gratis.Chiar si festivalele de jazz platesc muzicienii.Si nici un muzician de o anume specialitate nu vine gratis.Si ca vezi ca nu iti fac reclama , nu iti dau numele...o sa se prinda lumea desrpe cine vorbesc...Ideea e ca acum nu mai vor sa cant si nici nu ma anuntza...si eu fac repetitii.
Fraieri suntem noi, artistii, ca nu ne luam un impresar cu respect fatza de artist, sa stie sa va puna problema, sa ne apere de toti profitorii astia.

13 comentarii:

  1. Bravoooooo Ozana ! mor de tine :) ! asa ,pune la punct cotzoharlele ! :)))))

    RăspundețiȘtergere
  2. Frumoase ganduri! Respect pentru curajul de a gandi cu voce tare si te incurajez sa o faci in continuare. Te pup

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce amatorism cras si tatism la madama impresar. Treceti peste episodul asta si chiar daca faceti repetitii, ganditi-va ca 'Hard work never get waist'. Si n-ar fi rau pe viitor sa ii mentionati si numele-asa, poate de rusine toti impresarii astia amatori vor sti de rusine,dc de meserie nu stiu. Succes si o vara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  4. asatea s romanisme sa faci una alta pe gratis
    te vor.... sa plateasca ce draq,,,ozana e numai una
    laci bacsi hangareanul

    RăspundețiȘtergere
  5. Da, e dureros sa ajungi sa te simti prostit in fata, sa ti se rastalmaceasca intrebari profesioniste si de bun simtzt, sa fii pus ca artist in situatii penibile, ba chiar folosit precum o pereche de ochelari de plaja. Problema unor astfel de pitzipoance cu pile, cu veleitati de mari organizatoare de evenimente, este aceea ca nu inteleg nimic din ce simte si traieste un artist. Artistii nu sunt pentru genul asta de oameni decat o marfa. Tristetea mare incepe atunci cand artistii ajung sa si plateasca pentru a canta. Asta duce la un comportament de buticareala in partea impresarilor, in care situatiile de genul celei in care te-ai aflat sunt la ordinea zilei. Daca in TVR ti se arunca peste umar ca "unii dau bani ca sa fie pe sticla", "neintelegeri" de genul asta nu fac decat sa confirme ca valorile artistice trec cu greu de zbirii neo-comunisti, afaceristii cu pretentii de cunoscatori intr-ale show-bizz-ului si cu atitudini de profesionisti in domeniul gashtilor. In care fiecare ii e dator celulalt cu un seviciu.
    Da, e o realitate urata, ce nu face decat sa alunge orice respect fata de a artisti.
    Nu stiu daca nu cumva pentru genul asta de oameni, hotararea Luminitei Anghel de de a canta gratuit - am citit la un moment intr-un ziar asta - nu s-a transformat intr-un lucru de la sine inteles. Poate ar fi de ajutor sa afli in ce conditii au venit ceilalti artisti participanti. Daca te mai intereseaza aspectul asta.
    Realitatea carierei tale este aceea ca nu ai nevoie de aprecierea ei ca sa stii cine esti ca artist. Ai dovedit din plin ca ai talent, esti indeajuns de sigura pe fortele tale, ca sa hotarasti sa traiesti din asta si chiar nu merita sa iti toci nervii cu asemenea curve intelectuale. Cand spun "curva" ma refer la situatia urmatoare: daca ea ar fi lucrat pe gratis, ar fi putu enunta de la inceput asteptarea ca toata lumea sa lucreze pe gratis. Dar imi permit sa cred ca un astfel de comportament lipsit de eleganta ascunde umplutul propriilor buzunare. Din sponsorizari, contracte de barter si subcontractari de servicii. Atentie la semnarea contractului, pentur ca ei nu ar avea voie sa te filmeze si difuzeze fara acordul tau scris. Chiar daca e fara bani, trebuie sa iti dai acordul pentru asta. Si incearca sa iti obtii un exemplar de contract semnat de catre ei, nu doar de catre tine. Si o inregistrare a spectacolului din seara respectiva. Pentru ca vei avea nevoie de el, ca sa dovedesti la incasarea drepturilor conexe din redifuzari, ca tu ai fost acolo. Altfel,.... Din cate imi dau seama, poti avea si o abordare diplomatica, atunci cand e nevoie.
    Cand te mai confrunti cu acest gen de situatii, recomandarea mea (scuze ca imi permit) e sa inchei repede subiectul cu expresia: "Pe unde ai trecut dumneata, eu pot merge oricand, dar dumneata pe unde am trecut, trec si voi merge nu vei putea niciodata". Pentru ca nu stie cat ai lucrat, ce inseamna pregatirea vocii, ce inseamna consumul de energie dinainte si din timpul spectacolului si nu e rolul tau sa ii explici asta. E sub demnitatea ta de artista. Pentru ca tu esti o artista extraordinara si nimeni nu iti va putea lua asta niciodata.
    Ca sa reusesti sa ramai asa cum numai tu te cunosti, iti doresc ca nimic din ce te-ar putea tine pe loc sau te-ar putea trage in jos, sa nu te mai atinga. Cu toata consideratia pentru sinceritatea cu care impartasesti din universul tau, B ;-)

    RăspundețiȘtergere
  6. DIN nefericire pierdusem telefonul LUMINITZEI Anghel, de abia aseara l-am gasit, dar nu am sunat-o.Eu am colaborat foarte bine cu ea.E OM DE BUN SIMT.Chiar mi-a lasat o impresie buna de fiecare data cand ne-am intalnit.Am retineri fatza de cei ce nu au fost pe scena in viatza lor, oameni pragmatici care nu situ sa rosteasca o vorba buna. macar o vorba vuna intr-un dialog in care ei stiu ca te-au jignit cu buna stiintza.Si, mai grav, au putere de decizie...

    RăspundețiȘtergere
  7. aa.si inca ceva comic, daca imi permiti..totisunt platiti doar artistii nu...deci , tehnicul e platit, administratorii sunt platiti, machioza e platita, femeia de serviciu care spala scena e platita, si cei care fac miezul evenimentului : NU!
    Ce sa fac? sa rad sau sa plang?

    RăspundețiȘtergere
  8. Primul impuls e ca ce acuti tu acolo si de ce nu te apreciaza... Dupa care iti vine sa faci frumos gentutza si sa pleci acasa.
    Am inteles ca te-ai dus la acest festival ca sa ajuti pe cineva. De fapt asta cred ca conteaza pentru tine si pentru ea. Cu ea nu poti vorbi acum despre framantarile astea pentru ca i-ai pune in carca si mai multe. Poate, dupa ce trece totul, puteti vorbi linistite despre ce resimti si cum te-a afectat asta.
    Solutia, pentru a iesi de sub presiunea asta, e sa faci haz de necaz. Daca o ai pe Gloria cu tine, incearca sa iti oferi momentele tale cu ea. Asta doar ca sa ai senzatia ca nu iti pierzi vremea si sa ramaneti cu ceva din aceasta experienta.
    Iar spectacolul in sine merge inainte cu sau fara tine.
    Cred ca tu poti sa alegi ce faci cu timpul si nervii tai. Nu cred ca e o solutie sa inviti machioza sau femeia de servici sa cante, cu toate ca asta ar merita tanti organizatoarea. Un cor de femei de servici si machioze. Imaginea e destul de hilara.
    Acum, serios, tu hotarasti daca ramai sau pleci.
    Daca ramai, ai constiinta impacata ca te-ai tinut de promisiune. Daca pleci, nu stiu ce consecinte poate avea acest lucru. O iesire eleganta ar fi sa iti gasesti o inlocuitoare, sa multumesti pentru invitatie, amabilitate si caldura si sa le trimiti o felicitare de Craciun, una de Paste si una cu ocazia pensionarii.
    Iar daca te hotarasti sa ramai, profita din plin de tot ce e acolo, sa fii vazuta, sa afli care e trendul, care sunt gastile si cum fac fata ceilalti colegi la aceasta abordare. Cu umorul tau dintotdeauna. Si sa plangi, nu te ajuta decat la exersarea glandelor lacrimale.... Mai bine respiri o data adanc, mergi la repetitii, canti si pleci acasa. Iar cu tanti o sa te mai intalnesti, mai mult ca sigur - pentru ca lumea e mica si timpul e lung.

    RăspundețiȘtergere
  9. Asa, de ocupat timpul cu planuri si proiecte: ce-ar fi daca ti-ai trimite un portofoliu de inregistrari si/sau filmari la adresa de mai jos? Iti recomand sa iti fac un extras de maximum 15 minute cu piese diferite, in care sa iti etalezi multitudinea de posibilitati artistice. In afara de un raspuns politicos prin care sa iti comunice ca ei lucreaza cu agenti, dupa care sa le ceri sa iti recomande unul, nu poate sa te jigneasca. Insa, poti obtine in urmatorii ani contracte punctuale pe vasele de croaziera. Adica, poti pleca azi la Napoli cu avionul, urci pe vas, repeti intre Napoli si Rodhos, dormi o noapte pe vas, ai concertul intre Rodhos si Alexandria a doua zi, cobori in Alexandria, pleci sa vezi Cairo, urci inapoi pe vas, cobori la Messina de pe vas si pleci cu avionul pana la Roma, iar de acolo la Bucuresti. Iar de la Bucuresti poti pleca direct la Copenhaga, unde urci pe alt vas si uite - asa. Totul tine de cum iti organizezi agenda.
    Royal Carribean Productions
    2700 Hollywood Blvd.
    Hollywood, FL 33020
    In attention of Mr Anthony Raphael, care e responsabil de auditiile pentru cantareti.
    Am vazut un pianist din Cluj, care bate tot globul pamantesc si este un artist exceptional. www.countdimas.com

    RăspundețiȘtergere
  10. si cu copiii mei ce fac? si opera e hrana mea zilnica

    RăspundețiȘtergere
  11. Eu ma refer la un proiect in sine, nu inseamna sa pleci din opera, astea sunt concerte pe care le negociezi cu un an inainte, inclusiv legat de date, iar in opera inca se mai pot negocia programarile. Despre alegerile si responsabilitatile personale, nu-mi permit sa imi dau cu parerea, pentru ca nu ne cunoastem si nu pot spune nimic despre ce inseamna legatura dintre tine si copiii tai. Ma refer strict la o incercare de a trimite un material. Poate genul asta de abordare, iti stabilizeaza autoritatea fata de viitori colaboratori. Cu toti pasii pregatitori, inainte de a te deplasa intr-o locatie, unde toti se asteapta sa fii brilianta, oricat de suparata ai fi. Intuiesc faptul ca dincolo de talent, farmec si tandretea fata de copiii tai, care sunt evidente, te conduci singura in cariera. Un impresar serios, daca ajungi la concluzia ca vrei asta, iti poate discuta un anumit numar de concerte, in perioadele in care esti libera. Mi-am permis sa propun asta, pentru ca in mesajul initial postat ieri, vorbeai despre impresari seriosi. Surprize poti avea intotdeauna, e adevarat, dar despre etapele in contractarea impresarilor, iti pot spune mai multe dupa ce ma informez si adun mai multe materiale despre asta. Cand am mai multe informatii concrete despre cum se procedeaza si care sunt modalitatile de evitare a riscurilor, o sa le trimit pe adresa ta de e-mail. Pana atunci, iti doresc sa treci peste acest moment neplacut si sa profiti din plin de vara si bucuriile ei.

    RăspundețiȘtergere
  12. Pai draga Ozana, ce nu intelegi?Voi artistii prestati iar ei "vulturii" baga banii in buzunar.Cum adica, nu esti recunoscatoare pt ca ai marea sansa a vietii tale sa canti pe scena la marele festival de la mare(ca sa nu ii zicem Calatis).Pai nu iti dai seama ce oportunitate, te faci si tu remarcata:))).

    SARACII de ei.In loc sa nu stie cum sa te rasfete si cum sa te cucereasca sa vi sa canti la ei, fac gesturi de genul asta(sa nu rasplateasca munca).E bine ca oamenii dau bani grei sa vina sa te auda cantand prin diferite localuri si te cauta pe internet cu saptamanile inainte sa ai prestatie undeva, ca sa te poate vedea, iar toparlanii astia vor sa vi, sa le umflii buzunarele si sa te multumesti cu "gloria".Spune-le ca glorie ai, si nu ma refer acum la fiica ta ci la glorie in sine.Te stie o tara intreaga si nu din cauza cancanurilor si a vreunui san dezgolit ci din cauza enormului tau talent si din cauza vocii tale absolut superbe.
    Asa ca...Rusine domnilor organizatori.Hai ca la anul poate va reprofilati, o dati in manele"dar stai ca aia canta pe bani grei".Eu zic sa reeditai "TIp top minitop", ca poate saracii copilasi nu o sa aiba pretentii la bani.

    Te puuuuuup OZANITTA si te adorrrrrrr!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  13. Trista poveste. Foarte bine ai facut intreband direct si de recompensa materiala. E ceva cat se poate de normal.
    Cazul ideal e sa ne permitem cu totii acte de caritate si sa ne oferim serviciile din pura placere si pentru multumirea si implinirea noastra sufleteasca, insa asa ceva e o doar o utopie.
    Traim inca in era banilor si inevitabil, ca sa putem merge mai departe, avem nevoie si de existenta lor malefica.
    Iti doresc succes in continuare si mi-ar place sa gasesc aici, pe blog-ul tau, datele spectacolelor pe care urmeaza sa le sustii.
    O vara minunata si racoroasa iti doresc!
    Nu uita, viata e frumoasa in esenta. :)

    RăspundețiȘtergere